Vroeger

Als jonge vrouw, begin twintig, voelde ik me erg onzeker. Ik worstelde met mijn identiteit: wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven doen? Waarom ben ik hier op aarde? Dit waren allemaal vragen die door mijn hoofd speelde en waarop ik geen antwoorden kon vinden. Ik piekerde veel en was altijd moe en leeg. Ik vulde deze leegte op met snoepen, roken en drinken. Dat gaf me even een goed gevoel maar al snel had ik meer van dat alles nodig om me goed te voelen. De dagen bracht ik veelal vermoeid door en er kwam maar weinig uit mijn handen. Als ik ergens enthousiast aan begon dan maakte ik het nooit af. Ik had geen doel in mijn leven. Ik zocht hulp bij allerlei soorten therapieën en las vele zelfhulpboeken. De een meer gericht op het aanbrengen van structuur in mijn leven, de ander meer gericht op voeding en beweging. Ook het spirituele wereldje trok mijn aandacht. Het ging dan een tijdje wat beter maar ik verviel altijd weer terug in de oude patronen en ik vond nergens echt bevredigende antwoorden.

In de tussen tijd trouwde ik en raakte zwanger van mijn eerste kind. Na een normale zwangerschap van 9 maanden kreeg ik het vreselijke nieuws dat het kindje in mijn buik niet meer leefde. Mijn wereld stortte in. Waarom gebeurt mij dit nu?

Workshops

Na een extreem moeilijke periode kwam ik voor het eerst in contact met Sven, een van de coaches van de empathische leer. Ik kreeg hulp bij het verwerken van het verlies. Ik weet nu dat mijn kind op een mooie plek is en kon haar uitgesproken geur ruiken als teken dat ze bij me was. Voor het eerst in jaren voelde ik mij rustig en op mijn gemak.

Ik was onder de indruk van de wijsheden die me vertelt werden maar nog veel meer van de liefdevolle kracht die ik mocht ervaren. Juist op momenten dat ik er compleet doorheen zat, me verdrietig of angstig voelde hielp deze liefdevolle kracht mij om me volledig rustig en ontspannen te voelen. Tijdens de workshops leerde ik hoe ik zelf deze liefdevolle kracht kon aanroepen. Ik oefende hier veel mee en het ging me steeds beter af. Dit begon ook zichtbaar zijn vruchten af te werpen in mijn dagelijks leven: fysieke klachten verdwenen en mijn dagelijkse bezigheden gingen me gemakkelijker af.

Ik bezocht de workshops regelmatig en kreeg daar veel inzichten mee. Inzicht in wat ik te leren had van de onaangename voorvallen die ik dagelijks meemaakte. Ik kreeg inzicht in mijn eigen handelen en de manier waarop ik met situaties omging. Stap voor stap leerde ik hoe ik de regie zelf in handen kon nemen en ook houden. Het voelde als een enorme opluchting. Ik voelde me zelfverzekerder.

De adviezen die ik tijdens de workshops van de coaches mee kreeg waren altijd gericht op mijn individuele leerprocessen en passend bij mij en mijn levenssituatie. Geen enkele therapeut, psycholoog of zelfhulpboek was ooit zo “to the point” geweest. De coaches leveren maatwerk. Elk probleem of lastige situatie is ten slotte anders en kan voor elk mens een andere levensles bevatten.

Door alles wat ik tijdens de workshops leerde ook daadwerkelijk in mijn dagelijks leven toe te passen veranderde mijn leven in zeer positieve zin. Doordat ik mezelf beter leerde kennen wist ik ook beter wat ik wilde, waar mijn grenzen lagen en hoe ik deze kon aangeven. Ik kwam beter voor mezelf op en had meer plezier in de dagelijkse bezigheden.

Coachingstraining

Na een aantal jaren besloot ik dat ik zelf ook graag coach wil worden en begon aan het coachingstraject bij Larry. Vanaf dat moment kwam mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling in een sneltreinvaart. Ik leerde er meer over mijzelf en wie ik ben inclusief al mijn tekortkomingen.

Ik kreeg inzichten en vaardigheden mee die mij tot op de dag van vandaag helpen om mijn leven aangenaam te maken. Het zijn o.a. vaardigheden op het gebied van management training, communicatie en autogene therapie.

Ook mijn spirituele talenten werden aangesterkt en ik leerde hoe ik kan communiceren met entiteiten van zeer hoge afkomst. Ik leerde hoe ik mijn lichaam en geest kan vervullen met de liefdevolle energie zodat ik mezelf gezond kan houden. Er ging een compleet nieuwe wereld voor me open. Een wereld vol kennis, wijsheden en bijzondere krachten.

Hulp

Natuurlijk word ik ook geconfronteerd met pijn en verdriet in mijn leven. Ik weet dat ik in deze situaties altijd bij God van Universum om hulp mag vragen en heb deze hulp ook al meerdere keren ontvangen. Ik ben hier zeer dankbaar voor.

Ik sta telkens weer verstelt van het feit hoe moeilijke situaties en fysieke ongemakken bij mij en mijn naasten op wonderlijke wijze worden weggenomen. Het gaat ons menselijk verstand ver te boven en toch ben ik er steeds opnieuw getuige van. Het is weten zonder te begrijpen.

Ook mijn twee kinderen, inmiddels 8 en 9 jaar oud, geef ik de mogelijkheid mee om voor een empathische wijze van leven te kiezen. Ze doen er elk op hun eigen manier dagelijks hun voordeel mee. Ze zijn zich zeer bewust van de hulp die ook zij mogen vragen aan God van het Universum.

Hoe moeilijk en uitdagend de lessen die ik te leren heb soms ook zijn, ik wil nooit meer terug naar hoe het vroeger was. Ik voel me dankbaar en vrij. Ik geniet en voel me relaxed. Ik ben gelukkig.

Ik verheug me op de dag dat ik coach ben zodat ik eenieder die de empathische leer wil leren als coach mag bijstaan op het pad naar een leven vol liefde, geluk, harmonie en vrede.

Liefde geen haat,

Paulien

Meer lezen? Neem contact op om het boek te bestellen.