Wanneer je besluit om mijn hulp in te schakelen bij het verbeteren van jouw gezondheid en de kwaliteit van jouw leven te verbeteren ga ik als volgt te werk:

Intake

Om je zo goed mogelijk te begeleiden besteed ik tijdens het eerste consult uitgebreid tijd en aandacht aan een intakegesprek. Tijdens dit gesprek stel ik diverse vragen over je gezondheid en medische achtergrond. Op deze manier krijg ik een duidelijk beeld van jouw klacht(en) of hulpvraag en bespreken we samen welk doel we nastreven.

Voetenonderzoek

Voetenonderzoek

Na het intakegesprek ga ik je voeten onderzoeken. Ik kijk, voel, spoor verstoringen op en behandel deze . De stand van de tenen, verkleuringen, vlekjes en eelt geven mij informatie over je fysieke en mentale gesteldheid.

Behandelplan

Op basis van alle informatie die ik heb verkregen uit de intake maak ik een behandelplan. Ik onderzoek waar de oorzaak van een klacht of verstoring ligt zodat je blijvend van je klacht/probleem af komt. Na afloop van het eerste consult bespreken we mijn bevindingen.

Hoeveel behandelingen?

Afhankelijk van de aard van de klacht/probleem, de tijd dat je al met de klacht rondloopt en je leeftijd adviseer ik je over het aantal behandelingen dat nodig is om de doelstelling te behalen. Bij acute aandoeningen of klachten dien je rekening te houden met een therapieperiode van minstens 4 tot 6 behandelingen. Gaat het om chronische aandoeningen of klachten dan dien je rekening te houden met een minimale therapieperiode van 6 tot 8 behandelingen. In het begin zal er wekelijks een behandeling zijn. Naarmate het beter gaat kan de frequentie worden afgebouwd. Als er tijdens de therapieperiode geen enkele verbeteringen optreden dan zal de therapie in overleg worden gestopt.

Tools

Tools zijn gereedschappen die ik in mijn “therapeutische koffertje” heb zitten om jouw zo goed mogelijk te kunnen helpen:

  • Voedingsadvies
  • Leefstijladvies
  • Ontspanningsoefeningen

Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.