Na jarenlang sukkelen met mijn eigen gezondheid en door het begeleiden van meer dan 500 cliënten in mijn praktijk ontwikkelde ik een heel eigen visie op gezondheid. Ik geloof namelijk dat de weg naar gezondheid een leerproces is. Ik neem je graag mee in mijn verhaal…

Waar kom ik vandaan…

Als jonge vrouw voelde ik me erg onzeker en had allerlei lichamelijke klachten. Ik worstelde met mijn gezondheid en had 1001 vragen over “het leven”.

Ik piekerde veel en was altijd moe en leeg. De dagen bracht ik veelal vermoeid door en er kwam maar weinig uit mijn handen dan alleen het noodzakelijke. 

Ik had veel last van menstruatieklachten, allergieën en vermoeidheid. Mijn hooikoortsallergie was zelfs zo erg dat ik met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis werd opgenomen. 

Ik zocht hulp bij allerlei soorten (alternatieve) therapieën en las vele zelfhulpboeken. De een meer gericht op het aanbrengen van structuur in mijn leven, de ander meer gericht op voeding en beweging. Het ging dan wel een tijdje wat beter maar ik verviel altijd weer terug in de oude patronen.

De reis naar mijn eigen IK

Tijdens een extreem moeilijke periode kwam ik in contact met een spiritueel coach. Voor het eerst in jaren voelde ik mij rustig en op mijn gemak. 

Ik was onder de indruk van de wijsheden die me verteld werden over mezelf maar nog veel meer van de liefdevolle energie en de diepe rust die ik mocht ervaren. Dit wilde ik ook leren!

Ik pakte de draad van het leven weer op en startte met een opleiding tot natuurgeneeskundig reflexzonetherapeut. Zo ontwikkelde ik mijn kennis van het menselijk lichaam en de werking ervan. Ik wist diep van binnen altijd al dat ik mensen wilde helpen maar nu vielen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek.

Vastbesloten om heel veel mensen te helpen bij het verlichten van klachten en ziekten, startte ik in 2009 mijn praktijk.

Ik merkte al gauw dat mensen die last hadden van klachten en ziekten vaak ook emotionele en mentale ballast met zich meedroegen. Energie en mind set bleken dus heel belangrijk te zijn op de weg naar een betere gezondheid.

Ik raakte overtuigd dat gezondheid veel meer is dan sla eten en sporten. 

Inmiddels ervaar ik de voordelen van een gezond lichaam en een kalme geest. Ik gebruik geen enkele medicatie meer. Al mijn klachten van vroeger zijn gelukkig opgelost.

Dit gebeurde niet vanzelf, hier heb ik jarenlang hard aan gewerkt. Steeds een stapje vooruit. Doordat ik meer energie heb en veel meer rust ervaar ben ik ook een leukere moeder, vrouw. Ik ben veel sportiever geworden. Kan lange wandelingen maken. Hou van avontuurlijke fietstochten door het prachtige Meinweg gebied. Allemaal dingen die ik vroeger nooit had kunnen bedenken. Ik heb zelfs op mijn 39enog leren paardrijden en geniet nu wekelijks van prachtige buitenritten in de natuur. 

Naarmate ik ouder word, ervaar ik eigenlijk steeds minder klachten en voel me frisser en fruitiger dan ooit.

Wat je verder over mij moet weten

  • Warmt stroopwafels op in het tosti-ijzer
  • Haalt graag eitjes bij de boer en fietst daar graag 10 km voor om
  • Leest vaak meer dan 2 boeken tegelijk
  • Was eerst bang voor paarden en heeft op haar 39e leren paardrijden
  • Zit het liefst met opgetrokken knieën op een stoel
  • Draagt geen mascara omdat ze vergeet dat ze dit opheeft en haar hele gezicht uitstrijkt

Genoeg over mij, wie ben jij?

Superfijn als je mijn hele verhaal gelezen hebt. Je hebt nu een goed beeld over wie ik ben, wat me drijft en waar ik voor sta. Ik ben ontzetten benieuwd naar wie jij bent? Wat is jouw verhaal? 

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Verlang je ook naar meer energie en een betere gezondheid? Wil je slimmer en duurzamer werken aan je gezondheid? Dan nodig ik je uit om contact met me op te nemen! Je gezondheid is belangrijk en je hoeft dit niet alleen te doen.