Eeuwenoude natuurgeneeswijze

In veel oude samenlevingen werden al vormen van voetmassage toegepast. Jarenlange toepassing en onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de therapievorm zoals we deze nu kennen.

Deze veilige en natuurlijke therapievorm is inmiddels in brede kring geaccepteerd. De voordelen ervan worden niet alleen erkend door dankbare cliënten, maar ook steeds vaker binnen de reguliere geneeskunde.

Uitgangspunten

Door met vingertoppen en duimen de juiste druk uit te oefenen op specifieke punten (reflexzones) op de voet van de cliënt, kan de therapeut de gezondheidstoestand van alle lichaamsdelen vaststellen. Op deze manier kan het hele lichaam worden behandeld om blokkades en klachten te verlichten.

Voetreflextherapie ontspant, verbetert de doorbloeding en helpt het lichaam op een veilige manier de natuurlijke balans te herstellen.

Ieder lichaam heeft een natuurlijke vorm van energie die helpt om een optimale gezondheid te handhaven. Wanneer deze energie gemakkelijk en ongehinderd door de verschillende zones kan stromen is er sprake van een natuurlijk evenwicht in de mens. Door onze huidige leefwijze met veel stress, spanningen, te weinig beweging en een ongezond voedingspatroon kan deze natuurlijke energiestroom gemakkelijk verstoord worden waardoor klachten, kwaaltjes en ziektes ontstaan.

Holistische aanpak

Er is veel aandacht voor het individu. Elk mens en elk lichaam is immers anders. De therapeut houdt bij de behandeling rekening met alle factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor de klachten van de cliënt. De samenhang tussen lichaam en geest wordt hierbij nooit uit het oog verloren. Tijdens een behandeltraject is er dan ook veel aandacht voor het voedingspatroon, beweging, emoties, zingeving en energiehuishouding.

Voor wie?

Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Reflexzonetherapie werkt tevens preventief en kan uitstekend naast andere, reguliere en alternatieve behandelmethoden worden toegepast.

Er is geen verwijzing van een huis(arts) nodig. Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen (gedeeltelijk) vanuit een aanvullende zorgverzekering (alternatieve geneeswijzen).

Reflexzonetherapie kan worden toegepast voor behandeling van de meest uiteenlopende klachten:

Meer energieOntspanning & Balans
Beter slapenOndersteuning bij allergieën
Innerlijke rustOndersteuning bij burn out
MenstruatieklachtenMaag -en darmklachten
OvergangsklachtenHoofdpijn / migraine
Nek -en schouderklachtenVerlicht voetklachten